Jak získat pyl nebo pergu rovnou z včelího úlu?
Posledním článkem do série o včelím pylu je jak ho získat, pokud se o nějaké to včelstvo staráte. Řekneme si jak jednoduchou cestou získáte z úlu rouskový pyl tak i…
Posledním článkem do série o včelím pylu je jak ho získat, pokud se o nějaké to včelstvo staráte. Řekneme si jak jednoduchou cestou získáte z úlu rouskový pyl tak i…
V minulém článku Košíčky plné včelího pylu jsme nakousli téma včelího pylu. Už víme jak se z rostlin dostane do úlu i jak pyl dělíme. Víte, ale o tom že…
Tentokrát otevřeme nové téma, které se nebude týkat medu ani přímo samotných včel, přitom s nimi úzce souvisí. Jedná se o včelí pyl, který je produktem kvetoucích rostlin. Označení včelí…
V krátkosti si nastíníme kousek z neuvěřitelného včelího světa. Povíme si základní informace o včele a jejich způsobu života. Odpovíme si na mnoho další otázek, které Vás napadnou, ale možná…
Oblíbenost bylinných čajů stále roste. V dnešní době je velkou výhodou jejich snadné zakoupení ve vysoké kvalitě a to v podobě sušených bylin nebo směsí. Dokonce mnohé bylinky si můžeme…
V životě je mnoho okamžiků, kdy sháníme pro své blízké nebo přátelé dárky. Může se jednat o oslavu narozenin, svátku, výročí, výjimečnou událost nebo jen jako pozornost a poděkování. Další…
Za sklenicí medu stojí dokonalá týmová práce včel. Na získání a zpracování nektaru se podílejí včely pátračky, včely létavky a včely úlové. Každá včela má svou roli a jen jako…
Když jsou teplé a slunečné dny dávno v nedohlednu a nadvládu definitivně převezme chladné počasí doprovázeno dešťovými nebo sněhovými přeháňkami. Nejeden z nás ocení po příchodu domů hrnek teplého čaje…
Med je svým složením velmi pestrý, obsahuje stovky dílčích látek a mnohé z nich nebyly dodnes detailně popsány. Obsahuje látky ve většinovém zastoupení jako jsou cukry, ale většina látek je…
Nezáleží na množství medu, které skladujete. Med je výjimečná potravina, která si zaslouží vhodné skladování, které se Vám vyplatí. Patřičným skladováním zaručíte, že nedojde ke snižení kvality a i s…