Cesta od nektaru po kapku medu při medobraní
Za sklenicí medu stojí dokonalá týmová práce včel. Na získání a zpracování nektaru se podílejí včely pátračky, včely létavky a včely úlové. Každá včela má svou roli a jen jako…
Za sklenicí medu stojí dokonalá týmová práce včel. Na získání a zpracování nektaru se podílejí včely pátračky, včely létavky a včely úlové. Každá včela má svou roli a jen jako…
Když jsou teplé a slunečné dny dávno v nedohlednu a nadvládu definitivně převezme chladné počasí doprovázeno dešťovými nebo sněhovými přeháňkami. Nejeden z nás ocení po příchodu domů hrnek teplého čaje…
Med je svým složením velmi pestrý, obsahuje stovky dílčích látek a mnohé z nich nebyly dodnes detailně popsány. Obsahuje látky ve většinovém zastoupení jako jsou cukry, ale většina látek je…
Nezáleží na množství medu, které skladujete. Med je výjimečná potravina, která si zaslouží vhodné skladování, které se Vám vyplatí. Patřičným skladováním zaručíte, že nedojde ke snižení kvality a i s…
Med podléhá přirozené krystalizaci, což vede k přeměně z tekuté podoby medu na podobu pevnou. Co člověk to názor a preference na podobu medu, z toho důvodu článek přináší tipy…
Varování o krystalizaci medu na sklenicích ať už od včelařů nebo na pultech od velkých společností je mnoho. Až by si jeden pomyslel, že je proces krystalizace všem známý a…
Med medovicový je med, o kterém se běžně hovoří jako o lesním medu. Jen současná legislativa vyžaduje označování a dělení medů dle původu na medovicové a květové. Med medovicový je…
Med nejen dobře chutná, ale je také lehce stravitelný. Pro většinu zdravé populace je jeho konzumace doporučovaná. Ovšem rodiče malých kojenců by se měli mít na pozoru. V tomto článku…
Med je produkt, který vzniká bez zásahu člověka. Produkují ho včely a pouze od nich v současné době můžeme med získat. Z toho důvodu med nepotřebuje bližší označení jako “včelí…